Mediation

Mediation

De mediator bedenkt de oplossing niet, dat doet u zelf. Onder boosheid en frustratie in de richting van een ander liggen altijd onderliggende belangen en wensen. Het is de rol van de mediator om goed door te vragen om zo deze belangen en wensen boven tafel te krijgen. Daarmee wordt de basis gelegd om tijdens mediation te komen tot een oplossing die door u als partijen wordt gedragen.

Als mediator geloof ik in de kracht van mensen om conflicten op te lossen. Natuurlijk zijn er andere wegen om dit te realiseren, zoals een gang naar de rechter. Maar dan is het maar de vraag of de uitspraak voor u een goede oplossing biedt. Daarnaast is het vaak een duur en langdurig traject.

Bij mediation gaat het met name om communicatie. Communicatie die open, transparant en respectvol is. Mijn kracht is deze communicatie tussen mensen tot stand te brengen.

Door vragen te stellen en goed door te vragen met respect voor beide partijen ben ik in staat om begrip te kweken voor elkaar. Daarbij zijn integriteit en neutraliteit voor mij wezenlijke waarden als mediator. Dat mag u van mij verwachten.

Maar ik verwacht ook iets van u. Namelijk de wil om eruit te komen en daarbij open te staan voor de ander. Alleen dan kan ik u helpen tot een goede en voor beide partijen acceptabele oplossing te komen.

Mijn kennis en ervaring ligt vooral bij arbeidsmediation, buurtbemiddeling en overheidsmediation. 

Wilt u meer weten? Download dan hier de brochure.

 

Certificering

ADR accredited agency
ADR-associate-certified-register-mediator

Samenwerking

Ik help u graag!

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over onze diensten en werkwijze.